Clara: het kozijn
met uitzicht

Clara Kozijnen zijn uniek en bieden een nieuwe kijk op kozijnen. Allereerst is er het design: elegant, stijlvol en flinterdun, met de raamkruk direct op het glas. Zo wordt een detail beeldbepalend design. We leveren maatwerk in verschillende kleuren, stijlen, draairichtingen en groottes, zoals vaste ramen, schuifdeuren, draai/kiepramen en draai/kiepdeuren. Architectonische innovatie en esthetische ontwerpen vertalen zich ook in de vormgeving van Clara Kozijnen, zoals panoramaramen. Grote, transparante vlakken die vanaf het dak tot aan de grond reiken.

Clara, het kozijn met uitzicht

Clara ramen laten tot 15% meer daglicht door

Het eerste kozijn
met een frame zonder rand

Bij Clara Kozijnen vervagen de grenzen tussen binnen en buiten. Kaders, tussenstijlen en tussenroedes onderbreken het zicht en licht en worden achterwege gelaten. Wereldwijd zijn Clara Kozijnen de eerste kozijnen met een geheel glazen vleugel, in frames zonder randen. De techniek, zoals vleugels, scharnieren, draaidelen en afdichtingen, zit slim weggewerkt achter smalle, geëmailleerde stroken.

Clara, het kozijn met uitzicht
Clara100%
100%
Kunststof41%
41%
Houten100%
100%
Kunststof/Aluminium41%
41%
Houten/Aluminium100%
100%

Vergelijking lichtinval Clara kozijnen met klassieke/standaard buitenkozijnen.

Tot wel 15 procent meer
licht en zicht

Wat overblijft is een vleugelloos design met meer zicht en meer licht, tot wel vijftien procent extra. Het zorgt voor meer sfeer, meer beleving, meer comfort, meer zonne-opbrengst én het heeft een positief effect op je lichaam en geest. Meer daglicht zorgt voor meer energie en een gezonder dag- en nachtritme.

Groen licht
voor hogere energie-efficiëntie

Clara, het kozijn met uitzicht

Hoogwaardig en duurzaam materiaal

De innovatie en stijlvolle oplossingen gaan niet ten koste van de kwaliteit, het hoogwaardige materiaal en de duurzaamheid. Triple glass geeft het glas een hoge isolatiewaarde op het gebied van energiezuinigheid, warmte-isolatie en geluidswering en houdt het huis warm in de winter en koel in de zomer. Dat bespaart energie en zorgt voor comfort.

Het glas wordt geproduceerd door AGC, de enige Europese glasfabrikant met een ‘cradle to cradle’ certificaat. Materialen die aan het eind van hun levenscyclus zijn gekomen, kunnen zo weer als grondstof dienen voor een nieuw product.

Perfect voor energiesanering

De trend van een groot panoramaraam is zeer compatibel met een passiefhuis en positieve-energie-bouwwijze, wat Clara ramen op een indrukwekkende manier bewijzen. Ze voldoen aan alle Minergie-standaarden en ze zijn ideaal voor de energiesanering van de gebouwschill. Afhankelijk van de raamconstructie bereiken Clara ramen maximale waarden van 0,75 Uw voor warmtedoorgang en 0,5 Ug voor ramen respectievelijk beglazing. (Certificaten op www.clara-fenster.ch)

Ieder Clara raam is een unicum

Clara, het kozijn met uitzicht

Eenvoudig
flinterdun design

Het elegante, doorlopende glazen oppervlak van een Clara raam laat de grenzen tussen binnen en buiten verdwijnen, want de frames zijn gemaakt zonder oneffenheden en randen. Functionele onderdelen zoals vleugels, het sluitmechanisme, fittingen of afdichtingen zijn slim verborgen achter smalle geëmailleerde stroken.

(Bijna) grenzeloze
creativiteit

Ieder Clara raam is een unicum, dat zich perfect aanpast aan persoonlijke voorkeuren qua binnenhuisarchitectuur en bouwstijl. Voor de vormgeving van de raamconstructie en de geëmailleerde randen binnen en buiten kunt u kiezen uit het volledige RAL-kleurenpalet. Vanzelfsprekend kunt ook de raamgrepen vrij kiezen.

Clara, het kozijn met uitzicht

Wooncomfort
en veiligheid

Clara, het kozijn met uitzicht

Ramen reinigen wordt kinderspel

Clara ramen zijn een goed voorbeeld van wat moderne ramen tot persoonlijk comfort kunnen bijdragen. De uitstekende warmte-isolatiewaarde van 0,75 W/m²K garandeert behaaglijke ruimtes met maximaal comfort. De innovatieve raamconstructie binnenin zorgt bovendien voor uitstekende geluidsisolatie. Omdat raamframe en raamvleugel in hetzelfde vlak liggen, is ook ramen reinigen een fluitje van een cent. Geen hoeken en randen, geen raamafdichting, waarin vuil zich kan ophopen.

Functioneel en veilig

Naast comfort ontbreekt ook functionaliteit en veiligheid niet bij een Clara Kozijn, dat een onderhoudsvriendelijk karakter heeft. Ramen reinigen is eenvoudig door het ontbreken van hoeken, randen en afdichtingen. Het doorlopende en geharde glazen oppervlak maakt het kozijn bijzonder inbraakwerend, vooral ook omdat het glas door de verborgen scharnieren niet uit het frame kan worden getild.

Maak vrijblijvend
een adviesafspraak

Wil je je oude kozijnen vervangen? Of ben je toe aan nieuwe kozijnen in je woning of bedrijfspand? Maak dan vrijblijvend een adviesafspraak met ons. We informeren je graag over de mogelijkheden en geven je gericht advies, eventueel gevolgd door een passende aanbieding. Vul het contactformulier in of stuur een e-mail met de antwoorden op onderstaande vragen en ontvang van ons een vrijblijvende offerte.

Mocht je foto’s of bouwtekeningen als bijlage(n) willen meesturen, dan kan dit ook door een e-mail te sturen naar info@clarakozijnen.nl.

    Bestaande bouwNieuwbouw

    De velden met een * zijn verplicht. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.